Dagbok för oss på Kennel Fedelm's

Dagbok för oss på Kennel Fedelm's

I stället för Nyheter

Eftersom det är något enklare att uppdatera en blogg så ska jag testa om det kan bli lite tätare uppdateringar från oss via denna än vad det har varit via Nyheterna.

Ha det gott ALLA

2014Posted by Biggan Fri, December 19, 2014 10:42:55


Första helgen i november

2014Posted by Biggan Wed, November 05, 2014 08:06:29
Ja så har vi passerat första helgen i November och vad har hänt sedan sist då tro??

Sooth, har varit med husse o hjälpt till på en del jakter, vilket hon sköter med den äran den gamla damen.

Asta, har varit och tränat med Marcus och han har kommit rejält långt med henne, de har startat på ETT prov där hon sin vana trogen ballade ur på slutet, så det blev noll.

Ellen, har startat på två prov o startat på SM, ingen placering någon gång. Det blir än det ena än det andra. Får se hur länge Mr P fortsätter starta henne.

Enya, har oxå startat på prov EN gång och det gick bra till på slutet då hon gick efter fågel, vilket man ju inte får göra. Lite mer träning så ska det nog bli bra med henne, hon jobbar på ett nära och trevligt sätt så att det finns där är vi övertygade om.

Märta, har startat på Spanielderbyt o det gick riktigt bra, hon hade ett jättebra första släpp, där hon fick upp en kanin, tyvärr gick det inte att skuta, kaninen hade inte blivit så mycket till mat då, men skytten fick i alla fall iväg ett skott som markering, så stadga både på vilt och skott testades. Domarna var så nöjda så hon fick en andra chans, det var det inte alla som fick. I det andra släppet fanns det inget vilt alls så Märta mattades snabbt av och vi var färdiga för idag. Men vilket förstasläpp hon presterade, det kan en glad o nöjd matte leva på länge.

Bella, som bor i Norge, har varit på jaktanlagsprov och gick igenom med nästan full pott, 59 av 60 möjliga poäng. Grattis Thor Erik, vilket team ni är, nu är ni klara för att prova på fältproven. smiley

Tills nästa gång, allesammans, kör så det ryker smiley

Bilder från Derby och SM helgen finns här

Falki o C-kullen

2014Posted by Biggan Tue, September 23, 2014 11:48:08
Fedelm's Falki är nu HD röntgad och fick resultatet A höfter smiley

C-kullen fyller 11 år i dag, hurra hurra hurra hurra smiley

Enya

2014Posted by Biggan Sun, September 07, 2014 13:55:19
Äntligen fick så Enya Godkänt på Vattenprovet i dag nere i Åkulla, det var väl med ett nödrop men vi hamnade på rätt sida om ropet. I dag var det jag som startade henne smiley

Enya har varit med P uppe i fjällen och jagat ripa med och det har gått riktigt bra, när hon nu är färdig på vattenprovet så blir det nog några fältprovsanmälningar fram i höst.

Fedelm's Fianna fick i augusti Godkänt på Vattenprovet uppe i Säffle
Fedelm's Fellim fick i dag Godkänt på Nybörjarvattnet i Åkulla
Duktiga valpköpare, fortsätt så smiley

En bild från fjällen på Enya.
o en bild från hemma i dag på henne.


Märta o brorsan Baffo

2014Posted by Biggan Thu, August 21, 2014 12:11:02
I helgen som gick var syskonen Märta o Baffo o startade på vattenprov i Halmstad, båda två fick Godkänt o det känns bra. Enya startade också men återigen la hon ner anden vid vattenbrynet o det går inte an. Det blev 12 av 17 hundar som fick Godkänt, domare var Jörgen Andersson

Fotot är taget av Lena Ekstöm, som har kullsystern Gilda

Efter fikapaus startade Märta o Enya på WT o här gick det bättre för Enya, hon fick en 4:de placering av totalt 12 hundar. Domare var Ulf Westlund. WT är helt inofficiellt och stambokförs inte.

Dålig bildkvalitet men så kan det bli ibland (jag som fotograf)
Från vänster: 4:a Pertti med Enya, 3:a Ingrid med Stuns, 2:a Madelen med Neo och dagens Vinnare Johnny med Eddie

Grattis till er alla.Inkapslat

2014Posted by Biggan Tue, August 05, 2014 11:16:21
I går var vi åter hos veterinären med Märta, vi var ju där för snart två veckor sedan och då sattes det in ett dränage för hon hade en böld utav gudsnåde alldeles under käkbenet.

Nu tyckte inte Märtas matte att det läkt ut som det skulle så nu var vi alltså där igen och nu hittade duktiga Marina en inkapslad liten gräsfröställning. Inte var den stor men oj vad den har åsamkat problem och jag undrar hur ont Märta har haft, hon har inte med ett ljud visat något.

Denna bilden är efter förra besöket men matte är kinkig och tyckte inte allt försvunnit som det borde.

Så i går var vi där igen och nu öppnades det upp och ut kom den där "saken" som inte skulle vara där. Så nu blir det tratt igen i ytterligare några dagar tills såret gått ihop.

Tack Marina för att du lyssnade på mig ....

Enya o Märta

2014Posted by Biggan Thu, July 31, 2014 09:03:34
I lördags den 26 juli startade Pertti o Enya på Västras vattenprov på Hunneberg.

Det gick bra enda fram till slutet, Enya la ner anden vid vattenkanten och P fick inte henne till att ta med den in. Nu gäller träning på avlämningar fram till den 16 aug då det blir nytt försök i Halmstad. Då kommer vi om allt vill sig väl även testa Märta.

Apropå Märta så har hon gått med krage igen, hon hade en jätteböld med var på käkbenet som punkterades hos veterinären och så fick hon ett dränage. Nu är dränaget borta och såret i princip helt läkt, nu får vi se vad hon hittar på för något nytt ställe att skada sig på.

De övriga 3 Sooth, Asta och Ellen kör på som vanligt ,,,, ska väl strax börja löpträna med Asta och Märta, ska bara försöka övertala mig själv med nytta av detta.

Ha det fortsatt gôtt i solen och vattna hundarna.Märta o Enya

2014Posted by Biggan Wed, July 16, 2014 16:07:05
Här om sistens var Märta och jag på jaktkurs hos Ann Hilde Birkestrand i Jälluntofta. Instruktör var Mr Darren Skidmore från England, Darren och hans fru Amanda föder upp cocker under prefixet MoelFamau, Darren dömer även prov i UK.

Denna gången fick inte Asta följa med och Märta fick en hel helg med matte alldeles för sig själv, det var nyttigt.

Jag tycker hon börjar bli riktigt duktig nu, har ju inte tränat henne så mycket än.

Här finns lite bilder från dagarna, tagna av Magdalena Kauczynska Karlsson

Sedan har vi tränat vatten med både Enya och Märta och tanken är att starta dem på vattenprovet den 26 juli här i Trestadsområdet, det var väl lite si o så med Märtas simmande i början men nu har hon blivit riktigt duktig så nu gäller finputsningen.

Som det ser ut just nu så blir Enya kvar hos oss, en jättetrevlig liten tik som vi fäst oss mycket vid.Next »